Def Hema maakt gewoon...designregel rompertjeDef-Hema-maakt-gewoon

Def Hema maakt gewoon...designstudioDef Hema maakt gewoon...designer+ gevel

Campagne Hema maakt gewoon bijzonder: Designregels

Poster Blijmakers DefDef Hema maakt gewoon...Blijmakers brochure


Introductie Hema Blijmakers: posters, brochure, tv commercial, mini-docu, instore.

Def Hema maakt gewoon...Beauty brochure


Introductie ‘320 Kleuren make-up’: brochure, posters, tv commercial, mini docu

Def Hema maakt gewoonCombineren Poster,Def-Hema-maakt-gewoonCombineren-brochure


Introductie ‘Combineren en nog eens combineren’: brochure, poster, tv commercial, mini-docu…

Def-Hema-maakt-gewoon..

Introductie ‘Ecotas’: brochure, tv commercial, posters, instore

HEMA
maakt gewoon bijzonder.

HEMA is officieel het meest onmisbare merk van Nederland. Maar in de praktijk bleek de winkel toch niet zo onmisbaar en shopte de Nederlander voor zijn dagelijkse producten ook rustig een paar deuren verder. Conclusie: de boodschap van HEMA was niet onderscheidend genoeg meer. En daarom kreeg Goed Stel Mensen de vraag om een nieuwe communicatiestrategie te ontwikkelen.

Hiervoor grepen we terug op de traditionele kracht van HEMA. Want er zijn maar weinig andere retailers die kunnen zeggen dat ze al bijna 90 jaar lang alles zelf ontwerpen en ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat HEMA producten mooier, lekkerder, duurzamer en beter doordacht zijn dan bij de concurrentie. Terwijl de prijs minstens zo scherp is.

Zo ontstond het thema HEMA maakt gewoon bijzonder. En de nieuwe campagne, waarin we lieten zien dat zelfs de meest simpele HEMA producten het dagelijks leven leuker en makkelijker kunnen maken. Dit onderstreepten we met het formuleren van de 15 HEMA Designregels waaraan elk product (of elke dienst) moet voldoen. Daarnaast zetten we de ontwerpers meer op de voorgrond en gaven we de HEMA Designstudio een expliciete plek binnen de organisatie.